2szt sera pleśniowego
Garść orzechów włoskich
Garść żurawiny
2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka masła
sos balsamiczny
Przygotowanie:
Masło rozpuść z miodem na małym ogniu, dodaj sok z owoców i mieszaj. Możesz teraz trochę podkręcić ogień. Wrzuć garść żurawiny. Jak sos zacznie się robić gęsty wrzuć garść orzechów (nie wrzucaj ich za szybko bo mogą się spalić). Mieszaj jeszcze chwileczkę i zdejmij z ognia.
Ser wyłóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 5-7min (zależy od rozmiarów sera. Jak dotkiesz ser po czasie pieczenia, to musi się on lekko zapadać)
Podawaj ser polany sosem bakaliowym i sosem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz